Završen natječaj Inovacijom do poslovne prilike 2017.

mStartovo studentsko natjecanje “Inovacijom do poslovne prilike” uvijek prati atraktivne teme iz svijeta tehnologije i inovacija, a ovogodišnji fokus bio je strojno učenje, predikcija, 3D fotografija predmeta, nove, korisne i zanimljive usluge naravno uz primjenu dobre inženjerske prakse i optimalnog rada aplikacija. Studentski natječaj Inovacijom do poslovne prilike održan i ove godine uspješno je završio, a ovogodišnji pobjednik je student s FER-a koji je odlučio prihvatiti izazov Zvijezde.


U petak 9.6. svi sudionici i partneri natječaja družili su se na stručnom obilasku Agrokorovih postrojenja gdje su mogli iz prve ruke vidjeti modernizirane pogone, logistiku jednog ne tako malog skladišta, potpuno automatizirane dijelove pogona u kojima roboti obavljaju sav posao i još mnogo toga. Vjerujemo da im je ovo iskustvo bilo korisno ne samo kroz rad na zadatcima i prolazak kroz program natječaja već su upoznali razne poslovne procese, te doživjeli kako izgleda jedan radni dan u različitim kompanijama.


Prvo mjesto osvojio je Filip Šaina (FER), a dao je odgovor na problem predikcije potrošnje električne energije obzirom na temperaturu zraka sa svojom (na prvi pogled jednostavnom 🙂 ) web aplikacijom Arthur. Filip je koristio long-short term memory (LSTM) te osim zadanih ulaznih podataka uključio je niz drugih meteoroloških mjerenja koje bi mogle utjecati na sam ishod predviđanja potrošnje. Njegov model je s minimalnom, mogli bi reći zanemarivom, greškom iznimno dobro predvidio potrošnju energije, a korisnici Zvijezda već danas mogu koristiti Arthura!


Drugo mjesto osvojio je Luka Budin (Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku) koji se kao i Filip upustio u predviđanje, a treće mjesto osvojio je tim iz Osijeka s Ekonomskog fakulteta, Iva Božić, Krešimir Strahonja i Toni Banov. Osječani su prihvatili izazov Abrakadabre te uspješno prikazali prvi prototip sustava za izradu 3d fotografije proizvoda (od hardvera sve do softvera) koji bi njihov webshop mogao u budućnosti i imati, ali nisu htjeli samo tu stati već su nam i predstavili potencijal nadogradnje sve do holograma.


Čestitamo svim pobjednicima na uspjehu!

Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500