Sretan vam Međunarodni dan žena

mStart se može pohvaliti s čak 40% kolegica, što nije tako često u IT industriji. Ipak, mStartova IT infrastruktura broji preko 50 članova tima od čega prevladavaju muški kolege. Na Dan žena predstavljamo dvije kolegice koje se odlično snalaze u ovom, ipak još uvijek „muškom društvu“.


Zorana Bradvica dio je Odjela za telekomunikacije i, kako sama kaže, nerijetko dobije povratan odgovor s početkom „Dragi Zorane“, što uvijek uzme s dozom humora. „Studirala sam “muški fakultet“ i radim u muškom okruženju, ne smeta me to, ali sam svjesna da kao mlada inženjerka ipak trebam malo više dokazivanja. To je dio našeg društva“, objašnjava Zorana. S druge strane dodaje: „Dobro sam prihvaćena od strane kolega i moram ih pohvaliti, jer sam s njima doživjela samo dobra iskustva, ali i puno naučila. Da nije tako, zauzela bih se za sebe“. Zorana teži poboljšanju sustava, zagovornik je automatizacije koju često i provodi u svojim zadacima, samouki je dizajner interijera koji uljepšava domove svojih prijatelja, ali i perfekcionist koji namjerava završiti započeti doktorski studij.


Josipa Grečan dio je Odjela Oracle tehnologija te dnevno administrira Oracle baze i brine o njihovoj sigurnosti. Svoj životni poziv pronašla je u mnoštvu baza i servera od kojih mnogi zaziru: „Prvih tjedan dana na ovom poslu nisam mislila da ću to ikad reci, ali stvarno volim svoj posao“, rekla je. I dan danas prijateljima mora objašnjavati što točno radi - pomaka za sad nema. Roditelji s druge strane miješaju studij IT-ja sa znanjem popravka televizije tako da se očito neke percepcije ipak teže mijenjaju. Inače strastvena obožavateljica životinja, biciklizma i klavira, ali i igranja igrica, zaključila je: „Kako sam došla nakon završenog fakulteta, bila sam spremna na određene predrasude, no ništa od toga nisam doživjela od svojih kolega. Kolege su fantastični“, dodala je.



Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500