Saponia uvodi SAP S/4 HANA sustav nove generacije

Tvrtka Saponia nastavila je svoj proces digitalne transformacije poslovanja donošenjem odluke o implementaciji najnovije generacije SAP rješenja – SAP S/4 HANA sustava. Inovativnom tehnologijom kombinacije ERP-a s BI sustavom, omogućava se pristup informacijama u realnom vremenu kao i efikasno odvijanje i kontroling poslovnih procesa bez obzira na lokaciju.


Uz mStart, partneri Saponije u ovom velikom projektu još su Hrvatski Telekom i Combis te ćemo zajednički implementirati kompleksan sustav IT okoline u HT podatkovnom centru, niz integratorskih usluga potrebnih za uspješnu instalaciju okoline te implementaciju SAP S/4 HANA poslovnog sustava.


“SAP S/4 HANA daje nam konkurentsku prednost: svaki donositelj odluke uvijek ima podatke koji su im potrebni, u trenutku kada im trebaju i stoga mogu brzo djelovati. Veliku ulogu u tome ima dostupnost sustava koju nam omogućuju partneri na projektu uz koje radimo dosad najveću modernizaciju poslovanja Saponije”, ističe Dajana Mrčela, predsjednica uprave Saponije.


Implementacijom full scope ERP sustava pokrivene su sve poslovne funkcije i time se planira iskoristiti puni potencijal inteligentne upotrebe podataka u Saponiji kako bi donosili brže, bolje, informiranije odluke.


“Kao dugogodišnji SAP partner, a ujedno i prvi partner na hrvatskom tržištu s certificiranim SAP S/4 HANA Best Practice rješenjem, mStart je prošle godine odradio prvi projekt konverzije na S/4HANA u Hrvatskoj čime smo potvrdili da smo jedan od predvodnika u realizaciji zahtjevnih i kompleksnih IT projekata. U suradnji s Hrvatskim Telekomom isporučit ćemo vrhunsko poslovno rješenje koje će ispuniti sva očekivanja Saponije”, izjavio je Mate Krpan, predsjednik Uprave mStarta plus d.o.o.


„Zahvaljujući integriranom pristupu i cjelovitim ICT rješenjima koja pružamo, Combis i Hrvatski Telekom u mogućnosti su adekvatno odgovoriti na najzahtjevnije potrebe naših korisnika i doprinijeti njihovoj digitalnoj transformaciji. Saponia je svjesna nužnosti digitalizacije i ponosna sam što ih u partnerstvu s mStartom podržavamo da uvođenjem najmodernijih tehnologija ostvare značajno unaprjeđenje u vođenju poslovnih procesa”, rekla je Marijana Bačić, potpredsjednica za Korporativnu prodaju i ICT usluge u Hrvatskom Telekomu.


Odlukom o migraciji na kolaborativnu platformu Microsoft office 365 i uvođenju SAP sustava Saponia radi značajan iskorak prema digitalnoj transformaciji jer, kao tvrtka bogate tradicije, okrenuta razvoju i inovacijama, svjesna je nužnosti digitalizacije za unaprjeđenje poslovanja.

Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500