Rješenje Fortenova grupa DataLaba za predviđanje potražnje prezentirano na DSC Europe 22 konferenciji

Članovi Fortenova grupa DataLaba sudjelovali su na najvećoj regionalnoj data science konferenciji gdje su predstavili jedno od rješenja razvijena unutar Fortenovinog krosfunkcionalnog programa napredne analitike.



Petra Hajduković, direktorica Službe za analitiku i CRM iz mStarta koja je ujedno i Data&Platform Lead u DataLabu te Martin Možina, direktor Projekta u odjelu poslovnog izvješćivanja iz Mercatora Slovenija i Data Science Lead u DataLabu, sudjelovali su na DSC Europe 22 konferenciji u Beogradu. Predstavili rad Centra izvrsnosti Fortenova grupe, Fortenova grupa DataLaba, kao i jedno od razvijenih rješenja temeljenog na naprednoj analitici i strojnom učenju putem kojeg se nastoji olakšati donošenje odluka kod predviđanja potražnje u trgovinama.


“DSC Europe je jedna od najvećih data science konferencija u Europi i sudjelovanje na istoj dobar je pokazatelj visokih standarda kojima pri razvoju rješenja unutar Fortenova grupa DataLaba težimo, a pozitivne reakcije publike dodatna su potvrda ozbiljnosti našeg rada. Na konferenciji smo predstavili naš rad unutar FNG Data Laba gdje nam je cilj, koristeći naprednu tehnologiju i velike količine podataka koje imamo, pomoći poslovanju grupe u rješavanju izazova s kojima se svakodnevno susreću. Transformacija iz data rich u data driven kompaniju je već poprilično izlizana fraza, ali to zbilja je ono na čemu radimo i što želimo postići.”, rekla nam je Petra.


Data Science Europe jedna je od najvećih i najposjećenijih konferencija iz područja data sciencea u regiji te dio Data Science franšize koja se bavi organizacijom evenata po temi AI i data science. Jednom godišnje okuplja tisuće entuzijasta iz ovog područja i nekoliko stotina renomiranih govornika, s ciljem razvoja i promocije umjetne inteligencije i podatkovne znanosti u Europi. Ove godine konferencija je okupila dvije tisuće sudionika i 250 govornika u beogradskoj Crown Plazi.


Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500