mSTEM kamp – tjedan najmlađih u mStartu

Najveseliji tjedan u godini u mStartu je onaj pred početak školske godine kada djeca naših zaposlenika dolaze s roditeljima na posao. Ove godine tjedan najmlađih pretvorio se u pravi mSTEM kamp s cijelim nizom aktivnosti.


Dok se hodnicima orio dječji smijeh, cika i ubrzan hod (čitaj, trčanje), tijekom prošlog tjedna smo ugostili četrdeset i pet mališana raznih uzrasta - od 6 do 14 godina, kako bi sudjelovali na već tradicionalnom događanju pred školu. Ovogodišnje izdanje dobilo je novo, tematski prošireno ruho. Dok je prijašnji plan i program bio isključivo fokusiran na osnovna STEM znanja i vještine, ovog puta smo svojim mališanima ponudili raznoliku lepezu znanstvenih, ali i zabavnih radionica: ukrašavanje kolačića, izradu gipsanih figurica, eksperimente vulkan i suhi led te uređenje vlastitog vrta.


No, vratimo se ipak na STEM dio, koji je ujedno i polazišna točka ove sve popularnije aktivacije. Svi mališani imali su priliku otkriti kako robot koristi svjetlost, kako radi ultrazvučni senzor i kako programirati pametnu lampu za razne igre, upravljati mBot2 robotima i iskušati se u programiranju, animaciji te zadacima fine motorike. Sve to, naravno, s ciljem da djeca na što zanimljiviji način upoznaju osnove robotike te u sebi potaknu kreativnost i timski rad.


Kamp ipak ne bi bio kamp da za kraj mališani nisu imali oproštajni party u obliku mini diskokluba. Tako smo se, završetkom radnog tjedna, oprostili od još jedne vesele grupe polaznika kampa od kojih već primamo otvorene molbe za buduće zaposlenje. Prisjetimo se kako je riječ o projektu koji je započeo 2016. godine te je bio obustavljen samo u vrijeme pandemije, no vratio se i svake godine dobiva novo ruho.


Za kraj, kako bi početak školske godine našim najmanjima bio što bezbolniji, svim roditeljima prvašića i ove godine smo osigurali slobodan dan na prvi dan škole, dok je svim kolegama koji imaju djecu u nižim razredima osnovne škole dostupan home office. Roditelji prvašića i nižih razreda osnovne škole dostupan je home office i ostatak tjedna.


Svima želimo uspješnu školsku godinu! 📚 💙


Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500