mStartov član Uprave Tomislav Jukić dio Gartnerovog Briefinga „Kako privući i zadržati (IT) stručnjake“

Gartner, vodeća svjetska istraživačka i savjetodavna kompanija koja pokriva tehnološke teme, redovno organizira događanja koja okupljaju glavne dionike hrvatske tehnološke zajednice i stručnjake iz drugih područja ovisno o samim temama. Izuzetno nas veseli što je naš član Uprave Tomislav Jukić bio dio okruglog stola i podijelio mStartovo veliko iskustvo na temu privlačenja i zadržavanja ljudi, osobito jer je kompanija samo u posljednjih godinu dana zaposlila gotovo sto novih kolegica i kolega.


Bio je to prvi Briefing nakon dvogodišnje pauze na temu privlačenja i zadržavanja IT kadrova pa se tehnološkim ekspertima pridružio i velik broj menadžera iz ljudskih resursa i poslovnih partnera iz svih gospodarstvenih sfera. Nakon predstavljanja rezultata istraživanja, predstavnici telekoma, osiguravajuće kuće i IT kompanija razmijenili su iskustva o očekivanjima i motivaciji zaposlenika u kontekstu promjena i novih trendova koji se zbivaju u svijetu, poput pandemije i home officea. Nedvojbeno je kako posloprimci imaju veliku mogućnost izbora, no pravo je pitanje koja je optimalna mjera u fleksibilizaciji rada.


Tomislav Jukić naglasio je kako kompromisa oko osnova poput same plaće nema, ona mora biti primjerena i to je nedvojbeno i dodao: „Iznimno važno je da zaposlenici imaju kvalitetne menadžere koji brinu o profesionalnom razvoju svojih ljudi. Prvi nadređeni najvažnija je osoba u tom smislu. Naravno, baza su i profesionalno atraktivni poslovi – rad s tehnologijama i rješenjima zahvaljujući kojima se i zaposlenici razvijaju i njihova vrijednost na tržištu raste. Neki ipak odlaze i to je neminovno. Nastojimo uvijek imati adekvatne nasljednike na svim bitnim pozicijama u kompaniji, a opet održati korektan i profesionalan odnos s onima koji su dobili dobre, nove prilike. Tada se zadaci i znanje prenose u prijateljskom duhu i ostaju obostrano otvorena vrata“.





Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500