mStart na Smart Industry konferenciji Poslovnog dnevnika

Cilj konferencije koja je okupila neke od ključnih dionika IT industrije je kroz stručne prezentacije i primjere dobre prakse pokazati stupanj digitalizacije hrvatskoga gospodarstva, aktivnosti koje su u planu, primjene novih tehnologija, poslovnih modela i procesa koji sa sobom donose pozitivan utjecaj na društvo i ekonomiju. Tako je jedna od osnovnih tema panela bila je je li IT poglavito horizontalna ili vertikalna industrija obzirom da se s jedne strane nalazi u podlozi svih industrija, no ima i vlastite inovativne proizvode.

Tomislav Jukić, član Uprave mStarta, pojasnio je kako je velik dio mStartovih djelatnosti fokusiran na rješenja kojima pružamo podršku za rast tržišnim liderima u najrazličitijim industrijama, no važno mjesto zauzima i razvoj vlastitih rješenja koja su puni potencijal pokazala i tijekom pandemije. Riječ je o potpunoj digitalizaciji back officea, kao i rješenjima za beskontaktna plaćanja i komunikaciju s korisnicima u turističkim objektima, na eventima i konferencijama.

Jukić je zaključio: „U zadnjih 10 godina uspjeli smo povećati broj zaposlenika sa sto na četiristo, i to na tržištu koje vapi za kadrovima. Za ostanak mladih ljudi u Hrvatskoj svakako bi pomogla sredstva iz Europskih fondova koja bi omogućila kompanijama da veći dio resursa rezerviraju za mladima „zabavne“ projekte, inovacije i razvoj.“


mStart je na konferenciji imao i promotivno mjesto gdje je predstavljeno vlastito rješenje za potpunu digitalizaciju uredskog poslovanja i ubrzavanje poslovnih procesa.


Fotografije: Jurica Galoić, Pixsell


Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500