mStart dio 14. Dana informacijske tehnologije Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Katedra za informatiku Ekonomskog fakulteta Zagreb održala je u srijedu, 15. svibnja, 14. Dan informacijske tehnologije i okrugli stol na temu "Vizija digitalne budućnosti - od umjetne inteligencije do zelene tehnologije“.


mStartov predsjednik Uprave Mate Krpan bio je panelist okruglog stola gdje je zajedno uz Andreju Kajtaz, direktoricu digitalnih rješenja Fine, Tatjanu Skoko, regionalnu direktoricu u Microsoftu za centralnu i istočnu Europu, Bliski istok i Afriku te prof. dr. sc. Slavka Vidovića, osnivača i direktora tvrtke InfoDom, diskutirao o poslovnim modelima prisutnih kompanija, utjecaju umjetne inteligencije na našu budućnost, digitalnoj transformaciji i utjecaju moderne tehnologije na očuvanje okoliša. Također, skrenuli su pažnju i na kibernetičku sigurnost i etičku digitalizaciju kao važne teme za daljnji tehnološki razvoj. Svi panelisti složili su se kako je digitalna transformacija kontinuirani proces u kojem je danas umjetna inteligencija sastavni dio, a u suštini iza svega toga stoje ljudi.


„Digitalna budućnost postala je naša sadašnjost. Cilj nam je digitalizirati i automatizirati sve poslovne procese u kojima je to moguće, koristeći strojeve i umjetnu inteligenciju, kako bi se ljudi mogli fokusirati na poslove dodane vrijednosti“, zaključio je Mate Krpan, predsjednik Uprave mStarta.


Dan IT-a prigodno je završio dodjelom nagrada najuspješnijim studentskim projektima izrađenim u sklopu kolegija Katedre za informatiku u prethodnoj akademskoj godini te otvorenjem izložbe, ujedno stalne postave knjižnice EFZG-a, informacijsko-komunikacijskih uređaja kroz povijest: „Informatička zbirka prof. dr. sc. Ivan Strugar“. 👏 

Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500