mStart #backtoschool

Tjedan prije škole u mStartu je još malo veselije no inače. Već tradicionalno, tada nas posjećuju naši najmlađi „članovi tima“, koji uz posjet roditeljima na poslu, uživaju i u STEM radionicama. Prvi tjedan škole roditelji čija djeca pohađaju 1.-4. razred mogu cijeli tjedan raditi od kuće kako bi svojim mališanima olakšali prve dane.


„Balans između privatnog i poslovnog života naših zaposlenika izuzetno nam je važan. S praksom STEM radionica počeli smo prije 5 godina i sigurno ćemo nastaviti i dalje. Potreba za kadrovima u STEM području za nas je dio svakodnevnice pa nas osobito veseli kod mladih generacija graditi mostove između tehnologija i svakodnevnog života. Isto tako, ovim radionicama jačamo timski duh – kroz sklapanje prijateljstava naših juniora povezuju se i naši kolege i obrnuto“, pojasnio je Mate Krpan, predsjednik Uprave mStarta.


Tako je četrdesetak osnovnoškolaca i srednjoškolaca svojim dolaskom razveselilo cjelokupan kolektiv, a zanimljivim radionicama lagano su se pripremali za školske klupe.

Sve radionice imaju naglasak na STEM vještine. Tematski ih povezuje sport te su polaznicima osim zanimljivog i poznatog konteksta donijele i zdrav stav prema vježbanju i natjecanju. Polaznici su uz različite aktivnosti eksperimentirali u svijetu fizike, znanstvenog istraživanja i kritičkog razmišljanja. Starija grupa radila je s robotskim setovima te je naglasak bio na programiranju i interakciji senzora, motora i okoline u kojoj robot obavlja zadatke.




Kolega Željko Aras na radionice već 3. godinu zaredom dovodi sina Petra, a kako i sam kaže, ovo je postala željno iščekivana uvertira u novu školsku godinu.


Petar je krenuo u peti razred i omiljeni predmeti su mu tjelesni i matematika. Kod STEM radionica, najviše se veseli susretu s prijateljima od prošlih godina, a ove godine posebno mu se svidjela radionica s atletičarem robotom. U pauzama je ponekad posjećivao tatu u uredu i zaključio da bi volio raditi „neki sličan posao“. Petar još ima vremena do konačne odluke o svom zanimanju, a do tada mu se veselimo i iduće godine.


Sudeći po tome kako se snalaze, ne sumnjamo da će neki od naših malih gostiju jednom postati veliki mStartovci😊.

Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500