Fortenova grupa DataLab predstavljen na Data Science Adria konferenciji

Fortenova grupa DataLab - centar izvrsnosti za teme vezane uz naprednu analitiku i umjetnu inteligenciju, prošli je tjedan prezentiran na Data Science Adria konferenciji, koja je u Zagrebu okupila stručnjake u segmentu podatkovne i napredne analitike.


Predavanje našeg Krešimira Babela, senior data scientista iz DataLaba, koji je glavnu pozornicu dijelio s Horiom Niculescom iz Googla, posjetiteljima je otkrilo kako je uz korištenje Google tehnologije i podatkovne znanosti kreiran model strojnog učenja koji analizira postojeće i predviđa buduće promocije u maloprodaji.


Krešimir je pojasnio kako je, uz same Google tehnologije, u realizaciji ovog programa veliku ulogu imala i globalna data science kompanija Artefact te je model već u primjeni u maloprodajnim kompanijama Fortenova grupe.

Rad DataLab tima po prvi je puta predstavljen i na vlastitom promotivnom štandu gdje su kolege Nina Kragović Čikeš, Leon Markeš, Mihael Končić i Silvestar Mavrek posjetiteljima u neposrednoj interakciji približili cjelokupan program DataLaba.


 


Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500