Fortenova grupa DataLab podržao Algotrade hackathon i mlade talente

Našem Fortenova grupa DataLabu od iznimne je važnosti podrška mladim talentima koji eksperimentiraju i aktivno uče o području umjetne inteligencije i podatkovne znanosti. Zbog toga je s ponosom sudjelovao u Algotrade hackathonu koji je od 8. do 14. travnja u organizaciji X.FER-a i Financijski klub u Zagrebu okupio izvrsne mlade ljude i dao im priliku za natjecanje i osvajanje vrijednih nagrada.


„Čast nam je što smo na ovaj način imali priliku i sudjelovati u samom ocjenjivanju krajnjih rješenja koja su pokazala veliki talent natjecatelja“ izjavio je Dragan Mrkajić, direktor za AI i Data strategiju Fortenova grupe i član Uprave mStarta koji je zajedno s Filip Škripelj, Data Platform inženjerom bio u stručnom žiriju.


 Ujedno, u danima koji su prethodili samom hackhatonu, kroz jedno od inspirativnih predavanja Zdravko Radulović, Data Scientist je u predavanju "Do Not Hallucinate! How to Work with Generative AI, and How We Did It to Optimize Assortment" podijelio iskustvo korištenja generativne umjetne inteligencije za optimizaciju poslovanja. Za studente koji su bili polaznici predavanja osiguran je i prigodan poklon - Google Cloud Skills Boost edukacijski voucheri.


Čestitamo svim pobjednicima! 😎 👏 

Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500